Recept: Speculaas

Recept informatie

Bereidingstijd:
90 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

250 g bloem of 250 g zelfrijzend bakmeel
1 thl bakpoeder
zout
125 g boter
150 g lichtbruine basterdsuiker
ca. 1 el speculaaskruiden
ca. 2 el melk of water
50 g koekkruimels
25 g amandelen
rijstebloem of aardappelmeel

Bereidingswijze van het recept

  1. Zeef de bloem en de basterdsuiker.

  2. Doe de bloem, een snufje zout, de basterdsuiker, de specerijen en de harde boter in een kom.

  3. Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes.

  4. Kneed het deeg met een koude hand tot een samenhangende massa die niet brokkelt.

  5. Hou de andere hand schoon.

  6. Laat het deeg het liefst een nachtje, maar minstens een uur, op een koele plaats rusten.