Recept: Speculaas
Recept informatie
Bereidingstijd:
90 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
250 g bloem of 250 g zelfrijzend bakmeel
1 thl bakpoeder
zout
125 g boter
150 g lichtbruine basterdsuiker
ca. 1 el speculaaskruiden
ca. 2 el melk of water
50 g koekkruimels
25 g amandelen
rijstebloem of aardappelmeel
1 thl bakpoeder
zout
125 g boter
150 g lichtbruine basterdsuiker
ca. 1 el speculaaskruiden
ca. 2 el melk of water
50 g koekkruimels
25 g amandelen
rijstebloem of aardappelmeel
Bereidingswijze van het recept
Zeef de bloem en de basterdsuiker.
Doe de bloem, een snufje zout, de basterdsuiker, de specerijen en de harde boter in een kom.
Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes.
Kneed het deeg met een koude hand tot een samenhangende massa die niet brokkelt.
Hou de andere hand schoon.
Laat het deeg het liefst een nachtje, maar minstens een uur, op een koele plaats rusten.