Recept: Zwarte pieten koppen

Recept informatie

Bereidingstijd:
40 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

4 eierdooiers
30 gram suiker
geraspte schil van 1/2 citroen
2 eetlepels water
6 eiwitten
90 gram suiker
50 gram bloem
60 gram maizena
100 gram abrikozenjam
100 gram chocolade-vetglazuur
50 gram poedersuiker
1 eetlepel eiwit
mini m&m's

Bereidingswijze van het recept

  1. Bekleed de bakplaat met vetvrij papier en verwarm de oven op 180 graden.

  2. Klop de eierdooiers samen met de 30 gram suiker, de citroenschil en het water tot een schuimig geheel.

  3. Klop de eiwitten stijf met de 90 gram suiker en schep ze door de dooiermassa.

  4. Zeef de bloem met de maizena boven de eieren en schep alles voorzichtig door elkaar.

  5. Doe dit biscuitdeeg in een spuitzak met een grote, gladde spuitmond.

  6. Maak op het vetvrije papier ongeveer even grote, halve bollen.

  7. Bak deze bollen op de tweede richel van onderen 15 minuten af.

  8. Als ze afgekoeld zijn haal je het papier er af en plak je steeds twee halve bollen met wat jam op elkaar, zodat je een kop krijkgt.

  9. Verwarm de overgebleven jam (goed roeren) en bestrijk er de zwarte pieten koppen mee.

  10. Smelt nu de chocolade-vetglazuur en smeer de kopjes daarmee in.

  11. Pak de poedersuiker en roer dit samen met het eiwit tot een glad papje.

  12. Vul een papieren spuitzakje met dit mengsel en beschilder de kopjes als zwarte pieten.

  13. Gebruik mini m&m's voor ogen.