Recept: Paasnestjes

Meer recepten in de categorie:

Feestdagen, Pasen
Kinderen, Pasen9

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

150 g Kwark
6 Eetlepels Melk
6 Eetlepels Plantaardige Olie
75 g Suiker
1 Zakje Vanillesuiker
Zout
300 g Tarwebloem
1 Pakje Bakpoeder
Voor het bestrijken van de paasnestjes nog wat extra melk.

Bereidingswijze van het recept

  1. De kwark met de melk ,olie ,suiker ,vanillesuiker en het zout vermengen.

  2. Bloem met het bakpoeder vermengen en hierna zeven.

  3. Het gezeefde bloemmengsel voor de helft lepel na lepel door het kwarkmengsel roeren.

  4. De ander helft erdoor heen kneden.

  5. Van het deeg rolletjes maken die zo dik zijn als een vinger en circa 20 cm lang zijn.

  6. Dan steeds 2 rolletjes in elkaar vlechten en als kransjes op een ingevet bakblik leggen.

  7. Hierna bestrijken met een dun laagje melk en in een voorverwarmde oven van 175 graden plaatsen.

  8. De baktijd is ongeveer 15 minuten.

  9. Uit de oven in ieder warm paasnestje een gekleurd ei zetten.