Recept: paaslammetje

Meer recepten in de categorie:

Feestdagen, Pasen
Kinderen, Pasen9

Recept informatie

Bereidingstijd:
60 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

125 gram zachte boter
125 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
5 druppels citroenaroma
snufje zout
2 eieren
125 gram tarwemeel
paneermeel
Voor de garnering van het witte lammetje :
150 gram poedersuiker
2 eetlepels warm water
30 gram kokosrasp
rood lint
belletje
Voor de garnering van het zwarte lammetje :
200 gram chocolade glazuur
chocolade hagelslag
wit lint
belletje

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.

  2. Roer voor het deeg de boter smeuig en voeg de suiker en Vanillesuiker geleidelijk toe.

  3. Voeg het citroenaroma en een beetje zout toe en roer de eieren er 1 voor 1 door.

  4. Roer tot slot onder voortdurend roeren lepelsgewijs het gezeefde meel toe.

  5. Vet de bakvorm in met boter en strooi er paneermeel overheen.

  6. Doe het deeg in de bakvorm en zet de vorm op het rooster in de voorverwarmde oven gedurende 35 tot 45 minuten.

  7. Haal het gebakken lammetje uit de vorm en laat het op een rooster afkoelen.

  8. Zeef voor de garnering van het witte lammetje de poedersuiker er roer dit door het warme water tot een dikvloeibare massa.

  9. Bestrijk het koude lammetje met het glazuur en strooi er kokosrasp over.

  10. Doe een dun lintje met een belletje om de hals van het lammetje.

  11. Bestrijk het zwarte lammetje met chocoladeglazuur en strooi er chocolade hagelslag over.

  12. Doe ook bij dit lammetje een lintje met een belletje om de hals van het lammetje.