Recept: Dessert-ei met chocolade-aardbeispies

Meer recepten in de categorie:

Nagerechten, Koud
Feestdagen, Pasen16

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

VOOR HET EI
2 verrassingseieren
60 cc verse slagroom
100 cc multivruchtensap
1,5 blaadjes gelatine
Chocoladeschaafsel
VOOR DE SPIES
12 mooie aardbeien
40 gr. pure chocolade
40 cc verse slagroom

Bereidingswijze van het recept

  1. Bereiden van dessert-ei Het snijvlak van een mes in heet water verwarmen en hiermee het verrassingsei doormidden snijden op de plaats waar het aan elkaar geplakt zit.

  2. De blaadjes gelatine in koud water laten wellen.

  3. De multivruchtensap verwarmen en als het warm isde gewelde gelatine erin oplossen.

  4. Als het vruchtensapmengsel weer bijna is afgekoeld vermengen met de lobbig geslagen slagroom.

  5. De halve eitjes vullen en in de koelkast laten opstijven.

  6. Na het opstijven het chocoladeschaafsel over het eitje strooien.

  7. Bereiden van chocolade-aardbeispies: De aardbeien goed wassen en na het wassen de kroontjes in de aardbeien verwijderen.

  8. De room samen met de chocolade verwarmen (magnetron 500 W, 30 sec.

  9. ).

  10. Als de chocolade nog niet door de room geroerd kan worden dan nogmaals in de magnetron opwarmen.

  11. De room en chocoladegoed vermengen en een beetje af laten koelen.

  12. Op een snijplank een vetvrij papier uitspreiden.

  13. De aardbeien met drie stuks op een spies schuiven en de onderste aardbei met een lepel overgieten met de lauwe chocolade.

  14. Zorg dat de hele aardbei van chocolade is voorzien en leg de spies op de bedekte snijplank.

  15. Nadat je alle spiesen hebt gemaakt de snijplank in de koelkast zetten om de chocolade goed te laten harden.