Recept: Koninklijke taart

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

300 gram lange vingers
200 gram pure chocolade
2 deciliter koffie
4 eieren
125 gram boter
125 gram poedersuiker
5 gram suiker

Bereidingswijze van het recept

  1. De chocolade in stukjes breken en au bain marie smelten.

  2. Ondertussen de boter tot room roeren en hierin de gezeefde poedersuiker lepel voor lepel toevoegen.

  3. Wanneer de chocolade gesmolten is, laten afkoelen tot het mengsel lauw is en vervolgens door het boter-suikermengsel roeren.

  4. De eieren scheiden en het eiwit tot sneeuw kloppen met een snuifje suiker.

  5. Het eigeel bij de chocoladepasta voegen, goed mengen en vervolgens het stijfgeklopte eiwit toevoegen.

  6. Het mengsel even laten rusten.

  7. Ondertussen sterke koffie maken.

  8. Een springvorm bekleden met aluminiumfolie.

  9. De rand van de springvorm bekleden met lange vingers waarvan met een mes ongeveer 1 centimeter wordt afgesneden.

  10. De afgesneden topjes en de rest van de lange vingers eventjes onderdompelen in de koffie en er de bodem van de bakvorm mee bedekken.

  11. Vervolgens een laag chocolademengsel aanbrengen en opnieuw een laag koekjes.

  12. Dit herhalen en eindigen met een laag chocolademengsel.

  13. Een nacht laten opstijven in de koelkast alvorens te serveren.

  14. Eventueel versieren met hagelslag, chocoladebladjes of slagroom.