Recept: Koninginnenhapjes

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

4 voorgebakken bakjes bladerdeeg
4 kipfilets
1 rode en 1 groene paprika
4 dl kippenbouillon
2 afgestreken eetlepels vloeiende bloem
2 eetlepels boter
1 pakje diepvrieskervel
Peper
zout

Bereidingswijze van het recept

  1. Snij de kipfilets en de paprika's in reepjes.

  2. Breng de bouillon aan de kook.

  3. Doe er de kip en de paprika's bij.

  4. Laat 15 minuten sudderen tegen de kook aan, of tot de kip en de paprika's gaar zijn.

  5. Laat ze uitlekken in een vergiet.

  6. Hou de bouillon bij.

  7. Verwarm de bladerdeeggebakjes in de oven op 150 graden Laat de boter smelten.

  8. Strooi er de bloem bij en roer goed glad.

  9. Leng, terwijl u voortdurend roert, aan met de bouillon.

  10. Breng weer aan de kook en roer voortdurend, tot de saus bindt.

  11. Voeg er de kervel aan toe.

  12. Doe er de kip en de groenten weer bij.

  13. Kruid naar smaak met peper en zout.

  14. Schep de hete vulling in de warme bladerdeegbakjes.

  15. Serveer meteen.