Recept: Vallende sterren
Recept informatie
Bereidingstijd:
30 minutenAantal personen:
n.v.tIngrediënten
100 gram pure chocolade
200 gram bloem
50 gram cacao
125 gram bruine basterdsuiker
zout
175 gram koude roomboter
200 gram zachte pepermuntkussentjes
150 gram roomkaas
poedersuiker om te bestrooien
200 gram bloem
50 gram cacao
125 gram bruine basterdsuiker
zout
175 gram koude roomboter
200 gram zachte pepermuntkussentjes
150 gram roomkaas
poedersuiker om te bestrooien
Bereidingswijze van het recept
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Hak de chocolade in kleine stukjes.
Meng de bloem met de cacao, bruine suiker en een snufje zout.
Snijd de boter in kleine stukjes.
Kneed ze door het deeg tot een samenhangend deeg.
Voeg er eventueel 2 eetlepels koud water aan toe.
Kneed de stukjes chocolade erdoor.
Rol het deeg uit en snijd er met een uitsteekvormpje sterren uit.
Leg ze naast elkaar op een plaat en bak ze in de oven, 12 minuten goudbruin.
Hak de pepermuntkussentjes fijn in de keukenmachine en meng de verse roomkaas erdoor.
Bestrijk een koek met het pepermuntmengsel en druk een tweede koek erop.
Bestrooi met poedersuiker.