Recept: Appel walnoten kerstkrans

Recept informatie

Bereidingstijd:
60 minuten
Aantal personen:
8

Ingrediënten

750 g licht zure appels
schil en sap van 1 citroen
50 g gepelde walnoten
1/2 flesje Dr. Oetker Amandelaroma
Deeg
300 g bloem
3 afgestreken theelepels Dr. Oetker Backin
150 g magere platte kaas
100 ml magere melk
75 ml plantaardige olie
80 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
een snufje zout
1/2 flesje Dr. Oetker Vanillearoma
Glazuur
75 g poedersuiker
2 eetlepels citroensap

Bereidingswijze van het recept

  1. Schil de appels, halveer ze en verwijder het klokhuis.

  2. Rasp de appels grof en meng de appelrasp met de citroenschil en citroensap.

  3. De walnoten grof hakken.

  4. Meng de walnoten en het amandelaroma met het appelmengsel.

  5. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  6. Meng voor het deeg de bloem met de Backin in een beslagkom.

  7. Voeg platte kaas, melk, olie, suiker, vanillesuiker en aroma toe.

  8. Kneed de ingredienten met een mixer met deeghaken op de hoogste stand in ongeveer 1 minuut tot een deeg (niet te lang mixen, anders kan het deeg inzakken).

  9. Vorm aansluitend op een met bloem bestoven werkblad het deeg tot een rol.

  10. Rol het deeg met een deegroller uit tot een rechthoek (ongeveer 30 x 40 cm).

  11. Verdeel het mengsel van appel en walnoten over het deeg, laat daarbij rondom 5 cm van de rand vrij.

  12. Rol het deeg vanaf de lange kant voorzichtig op en vorm het op een bakblik (met bakpapier bekleed) tot een krans.

  13. Snijd het deegoppervlak met een scherp mes meerdere malen in.

  14. Plaats het bakblik in de oven en bak 40 min.

  15. Schuif de krans met het bakpapier van het bakblik af en plaats op een taartrooster.

  16. Laat de krans een beetje afkoelen.

  17. Meng voor het glazuur de poedersuiker met het citroensap tot een egale massa.

  18. Garneer de krans met het glazuur (door bijvoorbeeld strepen te trekken).

  19. Laat het glazuur hard worden.