Recept: Halloween pompoensoep

Recept informatie

Bereidingstijd:
150 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 ui in vier stukken gesneden
4 fijngeperste teentjes knoflook
3 aardappelen
Een zelfde hoeveelheid pompoenvlees als aardappels (geschild en zonder zaden)
6 kopjes kippenbouillon
1 chilipepertje
1 laurierblad
Olijfolie
zout
zwarte peper
kruiden naar eigen smaak

Bereidingswijze van het recept

  1. Schil de aardappelen en de pompoen en snijd ze in blokjes van gelijke maat.

  2. Verhit een beetje olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe.

  3. Braad dit een paar minuten.

  4. Voeg de kippenbouillon, aardappels en de pompoen toe.

  5. Breng het geheel aan de kook en zet daarna het vuur lager.

  6. Voeg de chilipeper, laurierblad en eventueel zout, peper en kruiden naar eigen smaak toe.

  7. Laat het geheel ongeveer twee uur heel zachtjes koken tot dat de aardappels en pompoen 'papperig' zijn.

  8. Verwijder het pepertje en laurierblad.

  9. Doe de soep in porties in een keukenmachine (of gebruik een staafmixer in de pan) en pureer de soep totdat deze heel glad is.

  10. Als je de keukenmachine hebt gebruikt doe je de soep weer terug in de pan en verwarm je het geheel weer.

  11. Eventueel kun je er nog een scheutje cognac aan toevoegen.

  12. Wees er op voorbereid dat, als je een chilipepertje gebruikt, dit een redelijk pittig soepje is.

  13. Je kunt eventueel experimenteren door het pepertje eerder te verwijderen en te proeven.

  14. Je kunt 'm er immers altijd weer bij doen.

  15. Gebruik een uitgeholde pompoen om de soep in op te dienen.