Recept: Amuses

Meer recepten in de categorie:

Hapjes, Amuse

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
26

Ingrediënten

80 cupjes
8 Hollandse nieuwe
100 gram geraspte kaas
100 gram gekookte ham
150 gram zachte leverworst
100 gram gerookte zalm
200 gram zachte mon-chou
1 dl. creme fraiche
zalmeitjes
sjalotten
1 rode punt paprika
kleine augurken
kappertjes
bieslook
peterselie
dille

Bereidingswijze van het recept

  1. We serveren verschillende hapklare amuses in kleine cupjes, o.

  2. a.

  3. kaas-, ham-, lever-, zalmcreme en stukjes Hollandse nieuwe.

  4. We rekenen op ong 3 cupjes per persoon.

  5. De helft van de bieslook zeer fijn snijden.

  6. Drie sjalotten in dunne ringen snijden.

  7. Snij van de paprika een brunoise en julienne.

  8. Wegzetten tot gebruik.

  9. Meng de kaas, zalm, ham, afzonderlijk, in een keukenmachine met een paar lepels mon-chou of creme fraiche tot een spuitbare creme.

  10. Doe alles apart in kommetjes.

  11. Meng door de kaascreme een beetje paprika brunoise, door de ham, bieslook, door de zalmcreme, een paar theelepeltjes kappertjes en peterselie.

  12. De leverworst fijn draaien en er fijn gesneden augurkjes door mengen.

  13. Haringen schoonmaken en in kleine stukjes, die in de cupjes passen, verdelen.

  14. Tot gebruik koel zetten.

  15. Zet cupjes klaar op het werkblad.

  16. Spuit de verschillende cremes in de cupjes.

  17. Leg de stukjes haring in de cupjes, garneer met sjalotringen en zalmeitjes.

  18. De overige cremes garneren met groen, paprikajulienne, zalmeitjes enz.

  19. Koel zetten tot gebruik.