Recept: Amuse van schuimige bloemkool mousse met kerrie-ijs

Meer recepten in de categorie:

Hapjes, Amuse

Recept informatie

Bereidingstijd:
60 minuten
Aantal personen:
14

Ingrediënten

Mousse
250 g Bloemkoolroosjes
2 1/2 dl Melk
1 el Hazelnootolie
Zout
peper
nootmuskaat
kerrie-ijs
140 g Eierdooier
3 dl Melk
1 el Kerriepoeder afgestreken
2 dl Room
1 bl Gelatine
croutons
Sneetjes casino brood
4 el Arachideolie
100 g Veldsla

Bereidingswijze van het recept

  1. Kook de bloemkoolroosjes gaar in de melk, giet de melk af en bewaar ze.

  2. Pureer de bloemkool en breng zeer goed op smaak met de hazelnootolie, peper en zout.

  3. Kerrie-ijs: Het blaadje gelatine weken in koud water.

  4. Meng de eierdooiers met de melk, kerrie en zout en verhit de massa tot 80 gr niet koken.

  5. Neem de ijscompositie van het vuur, meng er het uitgeknepen blaadje gelatine onder en roer koud.

  6. Meng er de opgeslagen room door en draai er ijs van.

  7. Snijd de korsten van het brood en snijd er vervolgens zeer klein blokjes van.

  8. Bak de croutons op een matig vuur goudbruin en laat ze uitlekken op keuken papier.

  9. Verwarm de bloemkoolmelk en klop deze schuimig met een staafmixer.

  10. Leg enkele blaadjes veldsla op het bordje.

  11. Verwarm de bloemkoolpuree en schep op de veldsla in een kleine ring wat puree en druk het aan.

  12. Verwijder vervolgens de ring.

  13. Schep het schuim op de bloemkoolpuree en leg rondom croutons.

  14. Leg een klein bolletje kerrie-ijs op het schuim.

  15. Draai een weinig nootmuskaat over het geheel.