Recept: Oosterse Sperziebonen
Recept informatie
Bereidingstijd:
45 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
1000 gram haricots verts (blik) of evt. sperzieboontjes
10 dl groentebouillon
2 teentjes knoflook
2 sjalotten
200 gr. tofu (Alpro Soya Tofu naturel of Super Tahoe tofu)
plantaardige olie
gemalen koriander
cayennepeper
kurkuma
zout naar smaak
3 eetlepels Conimex Ketjap Manis
10 dl groentebouillon
2 teentjes knoflook
2 sjalotten
200 gr. tofu (Alpro Soya Tofu naturel of Super Tahoe tofu)
plantaardige olie
gemalen koriander
cayennepeper
kurkuma
zout naar smaak
3 eetlepels Conimex Ketjap Manis
Bereidingswijze van het recept
De groentebouillon aan de kook brengen.
Dan de haricots verts toevoegen en aan de kookbrengen.
Daarna gelijk laten uitlekken in een zeef.
De haricot verts moeten bijtgaar zijn, dus laat ze niet lang meekoken! Snij de sjalotten en knoflook fijn snijden en in bak ze, op een niet te hoog vuur, goudbruin.
Voeg de tofu reepjes toe en daarna de uitgelekte haricot verts.
Voeg vervolgens naar smaak koriander, cayennepeper, kurkuma en zout toe.
Even laten doorbakken, de ketjap erdoor roeren en direct opdienen.
Doe geen deksel op de pan en laat de boontjes niet te lang in de ketjap anders verliezen ze de mooie groene kleur