Recept: Afrikaanse zoete linzenstoof

Recept informatie

Bereidingstijd:
60
Aantal personen:
4

Ingrediënten

400 g Linzen
4 kleine Max Havelaar Bananen (zo onrijp mogelijk)
40 g Pinda's
5 middelgrote Aardappels
4 Tomaten
Halve liter Groentebouillon
Bloem
1 theelepel Bakpoeder
1 Kwetters 4-granen Ei
Zout
Peper
Olijfolie

Bereidingswijze van het recept

  1. Kook de aardappelen 10 minuten in de schil half gaar en laat ze uitstomen.

  2. Verwijder de schil.

  3. Snijd de aardappelen in 4 partjes, verhit 4 el olie in de pan en bak daar de aardappelen 4 minuten in aan.

  4. Snijd de tomaten in 4 partjes.

  5. In een (soep)pan 2 eetlepels olie verhitten.

  6. Linzen, tomaten en aardappelen toevoegen.

  7. Bouillontabletten erboven verkruimelen en zoveel water toevoegen dat het geheel ruim onder water staat.

  8. Breng het aan de kook en zet dan lager.

  9. Deksel op pan leggen en op laag vuur minstens 30 minuten laten sudderen, totdat alle ingredienten gaar zijn.

  10. Op smaak brengen met zout en peper.

  11. Bananen pellen en in de lengte halveren.

  12. Hak de pinda's in grove stukken met behulp van een keukenmachine of staafmixer.

  13. Druk ze in de banaan.

  14. Met behulp van een zeef bloem over beide banaankanten stuiven.

  15. Schud het teveel aan bloem van de bananen af.

  16. Zeef 4 eetlepels bloem met 1 theelepel bakpoeder in een kom en voeg wat zout toe.

  17. Voor het beslag: roer er zoveel water door totdat je een glad beslag hebt.

  18. Klop het eiwit stijf en meng dit door het beslag.

  19. Laat het beslag 10 minuten rusten.

  20. Haal elke banaanhelft door het beslag.

  21. Olie in een wok goed heet laten worden.

  22. Banaanhelften 1 voor 1 in twee minuten bruin frituren.

  23. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

  24. Schep het linzenmengsel op de borden en garneer met de bananen.