Recept: Kerstwijn
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minutenAantal personen:
n.v.tIngrediënten
2 liter rode wijn
125 mililiter brandewijn
1 kopje suiker
het sap van 3 citoenen
mespuntje kardemom
3 kaneelstokjes
5 kruidnagels
dunne schijfjes citroen
125 mililiter brandewijn
1 kopje suiker
het sap van 3 citoenen
mespuntje kardemom
3 kaneelstokjes
5 kruidnagels
dunne schijfjes citroen
Bereidingswijze van het recept
Doe alle ingredienten bij elkaar in een grote pan.
Voeg eerst de helft van de suiker toe.
Verhit dit langzaam tot het mengsel dampt en laat het 15 minuten zachtjes pruttelen.
Af en toe even roeren en vergeet niet tussendoor te proeven.
Maak het zonodig op smaak met de rest van de suiker.
Wanneer de wijn gaat koken, verdampt de alkohol.
De smaak wordt er niet minder van.
Leg voor het opdienen in elk glas een schijfje citroen.