Recept: Espresso granita

Meer recepten in de categorie:

Nagerechten, Warm
Dranken, Warm5

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten wachttijd 2 uur
Aantal personen:
2

Ingrediënten

1 vanillestokje, alleen het zaad
250 ml dubbel sterke Espresso koffie
250 ml water
85 gr suiker
125 ml koude room
3 eetlepels poedersuiker

Bereidingswijze van het recept

  1. Haal het zaad uit de vanillestok, leg het in een kommetje en overgiet met de hete espresso en laat afkoelen.

  2. Het suiker in 250 ml water 5 minuten laten koken zonder erin te roeren.

  3. Passeer de espresso door een zeef bij de suikersiroop.

  4. Doe de espressomengeling in een bewaardoos of diepvriesbakje en zet gedurende 2 uren in de diepvries.

  5. Haal de granita elk half uur uit de diepvries en klop stevig op om ijskristallen te voorkomen.

  6. Klop de room samen met de 3 eetlepels poedersuiker stijf op.