Recept: Bisschopswijn

Meer recepten in de categorie:

Dranken, Warm

Recept informatie

Bereidingstijd:
65 minuten
Aantal personen:
6

Ingrediënten

6 kruidnagels
2 eetlepels suiker
1 sinaasappel
1 stukje pijpkaneel
1 fles rode wijn
foelie
3 dl water

Bereidingswijze van het recept

  1. Bisschopswijn is bijzonder aangenaam op een koude winterdag.

  2. Steek de kruidnagels in de gewassen sinaasappel.

  3. Doe de wijn, water, suiker, kaneel, foelie en de sinaasappel in een goed sluitende pan.

  4. Zet het op een kleine pit en houd het warm.

  5. Laat niet koken.

  6. Laat minimaal 1 uur trekken met het deksel op de pan.

  7. Haal de kruiden en de sinaasappel eruit en breng eventueel extra op smaak met suiker.

  8. Serveer warm.