Recept: Spoom van zoete witte wijn met sinaasappel
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
100 gram witte basterdsuiker
1/2 fles zoete witte wijn
1 citroen, geperst
2 sinaassappels
enkele blaadjes verse munt
1/2 fles zoete witte wijn
1 citroen, geperst
2 sinaassappels
enkele blaadjes verse munt
Bereidingswijze van het recept
In pan 100 ml water met basterdsuiker aan de kook brengen en suiker al roerend laten oplossen.
Suikerwater laten afkoelen en witte wijn met 50 ml citroensap erdoor roeren.
Mengsel in diepvriesdoos overdoen en in vriezer in minstens 8 uur laten bevriezen (niet roeren).
Sinaasappels dik schillen, partjes tussen vliezen uitsnijden en sap in een kommetje opvangen.
Sinaasappelpartjes in opgevangen sap in kom bewaren.
Vier stevige glazen 10 minuten in vriezer leggen.
Sorbetijs 10 minuten in koelkast zetten.
Met ijsbolletjestang bolletjes witte-wijnsorbet in koud glas scheppen.
Sinaasappelpartjes rondom sorbet scheppen.
Met munt garneren.