Recept: Spoom van citroensorbetijs

Meer recepten in de categorie:

Dranken, Spoom
Dranken, Koud5

Recept informatie

Bereidingstijd:
10 minuten wachten 5 uur
Aantal personen:
4

Ingrediënten

3 citroenen, geperst
100 ml cactus-citroensiroop (Lessini)
1 cupje gepasteuriseerd eiwit
200 ml mousserende witte wijn, gekoeld

Bereidingswijze van het recept

  1. Van citroensap 100 ml afmeten en mengen met cactus-citroensiroop.

  2. Mengsel overdoen in diepvriesdoos, onafgedekt in vriezer zetten en in circa 1 uur licht laten bevriezen.

  3. Eiwitten stijfkloppen.

  4. Citroenmengsel uit vriezer nemen en met vork loshalen.

  5. Eiwit met mespunt zout loskloppen en voorzichtig door citroenmengsel spatelen.

  6. Mengsel terug in vriezer zetten en elke 30 minuten met vork loshalen of omscheppen.

  7. Na 4-5 uur heeft sorbetijs de juiste structuur.

  8. U kunt ook de ijsmassa laten bevriezen en sorbet daarna in keukenmachine in 1 minuut fijnmaken.

  9. Sorbetijs 10 minuten voor gebruik uit vriezer nemen en in koelkast zetten.

  10. Bubbelwijn over 4 glazen verdelen.

  11. Met ijsbolletjestang ijsbolletjes over de glazen verdelen.