Recept: Granita van bananenlikeur

Meer recepten in de categorie:

Dranken, Spoom
Dranken, Koud5

Recept informatie

Bereidingstijd:
240 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

300 ml water
100 ml bananenlikuur, b.v Pisang Ambon
15O gr fijne witte suiker
1/2 citroen (alleen het sap)

Bereidingswijze van het recept

  1. Breng het water en de suiker samen aan de kook en laat ongeroerd 5 minuten zachtjes doorkoken.

  2. Haal van het vuur en roer de bananenlikuur en het sap van een halve citroen erdoor en zet het geheel in een koud-water-bad.

  3. Als het mengsel voldoende afgekoeld is plaats je het mengsel in een bij voorkeur plastiek bakje en daarna in de deipvries.

  4. Haal gedurende 4 uur, elk half uur de granita uit dediepvries en roer met een klopper of een vork alles om, om zo ijskristallen te voorkomen.

  5. Na 4 uur is de granita klaar.

  6. Zet de granita terug in de diepvries tot gebruik.

  7. Indien de granita toch hard is en moeilijk te scheppen zou zijn, kun je de granita in een mixmachine plaatsen om hem zo te verpulveren.

  8. Serveer de bananengranita in een coupe of wijnglas en plaats boven het glas een brochette van banaan, gedrenkt in pisang ambon.

  9. (laat wel voldoende uitlekken).

  10. Wat er aan granita zo fantastisch is, is dat je er geen dure ijsmachine voor nodig hebt.

  11. Het enige buiten de ingredienten wat je nodig hebt is een plastiek bakje en een beetje plaats in de diepvries.

  12. Zie wel dat je de granita altijd goed afdekt.

  13. Gebruik hetzelfde recept, maar vervang de pisang ambon dan door b.

  14. v blue curacao, vodka orange, cointreau, etc.