Recept: Granita van ananas

Meer recepten in de categorie:

Dranken, Spoom

Recept informatie

Bereidingstijd:
240 minuten
Aantal personen:
10

Ingrediënten

500 ml water
220 gr fiijne witte suiker
1 blik ananas, uitgelekt gewicht 340 gr
1/2 citroen (alleen het sap)
65 ml vodka

Bereidingswijze van het recept

  1. Breng het water en de suiker aan de kook en laat 5 minuutjes zachtjes doorkoken zonder erin te roeren.

  2. Neem de pan van het vuur.

  3. Snijd de ananasringen in kleine stukjes en doe het in een grote maatbeker.

  4. Voeg wat van de suikersiroop die u zojuist heeft gemaakt, bij de stukjes ananas en mix goed met een staafmixer.

  5. Voeg suikersiroop erbij zoveel dat in zoverre mogelijk is en mix alles tot een gladde massa.

  6. Voeg deze massa bij de overige suikersiroop en meng goed.

  7. Voeg het sap van een halve citroen en de Wodka erbij en meng nogmaals.

  8. Zet de granita in een koud-water-bad tot hij afgekoeld is en zet hem dan in een gekoelde bakje en zet in diepvries.

  9. Haal het om het half uur uit de diepvries en klop het op.

  10. Vergeet niet de deksel er terug op te zetten.

  11. Na 4 uur is de granita klaar en kan het geconsumeerd worden.

  12. Zo niet, zet het dan terug in de diepvries tot gebruik.

  13. Haal het bakje met de granita 30 minuten voor gebruik uit diepvries en plaats het in de koelkast.

  14. Serveer de ananasgranita met een partje ananas, of maak een mooie brochette van ananasstukjes en plaats het boven op het glas.