Recept: Salade met warme geitenkaas in filodeeg

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

200 gram chevre frais met honing
4 vellen filodeeg (diepvries)
40 gram boter, gesmolten
5 el olijfolie
sap van 1/2 citroen
100 gram pancetta, in blokjes
200 gram oesterzwammen
100 gram rucola (1 bosje)
1 bosje waterkers
2 stronkjes roodlof, gesneden
1 stevige zure appel, in partjes
vers gemalen peper
zout

Bereidingswijze van het recept

  1. Bestrijk de vellen filodeeg met boter.

  2. Verdeel de kaas in 4 stukken en leg in het midden van elk vel een stuk geitenkaas.

  3. Sla de zijkanten van het deeg over de kaas en rol het deeg op tot een pakketje.

  4. Bestrijk de buitenkant met boter en bak 10 minuten in een oven van 200 graden.

  5. Meng de olie met het citroensap en een beetje vers gemalen peper en zout.

  6. Bak de pancetta uit en voeg dan de oesterzwammen toe.

  7. Bak de zwammen 3 minuten met de spekjes.

  8. Verdeel de rucola, waterkers, roodlof en appel over de borden.

  9. Schenk de dressing over de sla en leg hierop de zwammen, spekjes en het pakketje met kaas.