Recept: Salade met warme geitenkaas in filodeeg
Meer recepten in de categorie:
Dieet en Slank, VoorgerechtHoofdgerechten, Salades8
Ontbijt en Lunch, Warm
Recept informatie
Bereidingstijd:
25 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
200 gram chevre frais met honing
4 vellen filodeeg (diepvries)
40 gram boter, gesmolten
5 el olijfolie
sap van 1/2 citroen
100 gram pancetta, in blokjes
200 gram oesterzwammen
100 gram rucola (1 bosje)
1 bosje waterkers
2 stronkjes roodlof, gesneden
1 stevige zure appel, in partjes
vers gemalen peper
zout
4 vellen filodeeg (diepvries)
40 gram boter, gesmolten
5 el olijfolie
sap van 1/2 citroen
100 gram pancetta, in blokjes
200 gram oesterzwammen
100 gram rucola (1 bosje)
1 bosje waterkers
2 stronkjes roodlof, gesneden
1 stevige zure appel, in partjes
vers gemalen peper
zout
Bereidingswijze van het recept
Bestrijk de vellen filodeeg met boter.
Verdeel de kaas in 4 stukken en leg in het midden van elk vel een stuk geitenkaas.
Sla de zijkanten van het deeg over de kaas en rol het deeg op tot een pakketje.
Bestrijk de buitenkant met boter en bak 10 minuten in een oven van 200 graden.
Meng de olie met het citroensap en een beetje vers gemalen peper en zout.
Bak de pancetta uit en voeg dan de oesterzwammen toe.
Bak de zwammen 3 minuten met de spekjes.
Verdeel de rucola, waterkers, roodlof en appel over de borden.
Schenk de dressing over de sla en leg hierop de zwammen, spekjes en het pakketje met kaas.