Recept: Scampi's in een looksausje
Meer recepten in de categorie:
Voorgerechten, WarmOntbijt en Lunch, Warm12
Hoofdgerechten, Vis en schaaldieren
Recept informatie
Bereidingstijd:
60 minutenAantal personen:
8Ingrediënten
64 scampi's
12 teentjes knoflook
120 ml dragonazijn
60 ml water
500 ml room
1 bos peterselie
4 tomaten
1/2 koffielepel chilipoeder
Zout
peper
12 teentjes knoflook
120 ml dragonazijn
60 ml water
500 ml room
1 bos peterselie
4 tomaten
1/2 koffielepel chilipoeder
Zout
peper
Bereidingswijze van het recept
Pel de scampi's en plaats ze terug in de koelkast.
Pers de knoflookteentjes en bak ze aan in margarine en blus dan met de dragonazijn en het water en laat voor 1/3 inkoken.
Leg de tomaten 1 minuut in kokend water en spoel ze af met koud water.
Ontdoe de tomaten van hun vel en snij ze in vier delen en haal de pitjes eruit.
Snij de partjes in blokjes en voeg ze samen met de room en de kruiden toe en laat voor de helft inkoken of tot sausdikte.
Bak de scampi's enkele minuten in een pan met wat olijfolie en verdeel ze dan over de borden en napeer de saus erover.
Versier met een plukje peterselie.