Recept: Torta Tarantina

Meer recepten in de categorie:

Dieet en Slank, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
40 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 kg vastkokende aardappels
500 gram gepelde tomaten
300 gram mozzarella
8 ansjovisfilets
gedroogde oregano
olie
zout
peper

Bereidingswijze van het recept

  1. Kook de aardappelen gaar.

  2. Pel de aardappelen en pureer ze.

  3. Meng er de helft van de olie door en breng het op smaak met zout en peper.

  4. Leg de tomaten in een vergiet en laat ze een kwartier uitlekken, zodat ze zoveel mogelijk vocht verliezen.

  5. Vet een ronde taartvorm in met olie en strijk het aardappelmengsel erover uit.

  6. Verdeel de mozzarellaplakjes over de taart en strooi de fijngehakte ansjovisfilets erover.

  7. Verdeel de tomaten over de taart, bestrooi met oregano en bestrijk het geheel met olie.

  8. 20 minuten bakken in een hete oven (200 graden).

  9. Warm opdienen en wat peterselie erop.