Recept: Gevulde paprikas met gele rijst

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
55 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

4 paprika's
1 ui
500 gr rundergehakt
2 teentjes knoflook
1 tl zout
1 tl mosterd
1 tl cayennepeper
1 el Thijm
3 el paneermeel
2 eieren
3 el peterselie
4 tomaten
2 dl bouillon
2 el olijfolie
1 pak gele rijst
100 gr parmezaanse kaas

Bereidingswijze van het recept

  1. Snij het kapje van de parika's en verwijder de zaadlijsten.

  2. Probeer de onderkant zo te snijden dat de paprika's blijven staan.

  3. Pas op dat er geen gat in komt.

  4. Hak de peterselie, knoflook en ui fijn en meng dit met de eieren en de kruiden en de paneermeel door het gehakt.

  5. Snijd de gepelde tomaten in blokjes.

  6. Verwarm de oven voor op 180 graden C en vul de paprika's met het gehakt mengsel.

  7. Giet in een ovenschaal de olijfolie en de bouillon en zet de paprika's erin met de tomatenblokjes eromheen.

  8. Dek de schaal af met deksel of aluminumfolie en stoof alles in 25 minuten gaar.

  9. Kook de rijst en maak een bedje in een diep bord en zet daarop de paprika.

  10. Giet daarop de saus van de tomaten.

  11. Strooi over de paprika wat parmazaanze kaas.