Recept: Gestoofde konijnen bouten met mosterdsaus

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten wachttijd 60 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

4 konijnenbouten
250 gr sjalotten
50 gr katenspek in reepjes
25 gr boter
2 el olijfolie
1 pot wildfond
1 bosui in ringetjes
1 flesje kookroom van 250 ml
2 el grove mosterd
zout
peper

Bereidingswijze van het recept

  1. Dep de konijnenbouten droog en bestrooi ze met zout en peper.

  2. Verhit de boter en olie in een braadpan en bak de bouten rondom aan.

  3. Bak de sjalotten met katenspek 5 minuten op middelmatig vuur mee.

  4. Schenk de fond erbij en stoof de bouten in 1 uur gaar.

  5. Neem ze uit de pan en voeg de kookroom toe, breng alles aan de kook en laat de saus iets inkoken.

  6. Roer de mosterd en de bosui erdoor en warm kort door.

  7. Breng op smaak.

  8. Lepel een beetje saus over de konijnenbouten en serveer de rest apart erbij.

  9. Serveer met krieltjes en zuurkool rolletjes.