Recept: Gegrilde zalmmoten met ansjovisboter
Recept informatie
Bereidingstijd:
25 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
4 zalmmoten
of zalmfilet
olijfolie
50 gr boter
2 tl Ansjovispasta
citroensap
peper
zout
of zalmfilet
olijfolie
50 gr boter
2 tl Ansjovispasta
citroensap
peper
zout
Bereidingswijze van het recept
Maak van boter en ansjovispasta en citroensap een mooie gladde boter en maak er met plastic folie een rol van, leg dit in de koelkast om op te stijven.
Bestrijk de zalmmoten met olijfolie en grill ze in een hete grilpan of onder de gril in de oven in 8 min afhankelijk van de dikte van de zalm.
Breng op smaak met wat zout en peper.
Snijd van de boterrol plakjes en leg op elke moot 2 plakjes boter.
Serveer met krielaardappeltjes en andijvie rolletjes.