Recept: Gepofte aardappel met kruidenyoghurt en krokante ham
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minuten wachttijd 45 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
4 grote kruimige aardappelen
4 el boter
150 gr griekse yoghurt
3 el peterselie gehakt
3 el bieslook fijn gesneden
1 teentje knoflook
1/2 rode ui fijngehakt
100 gr gerookte ham coburger of ardenner
zout
peper
4 el boter
150 gr griekse yoghurt
3 el peterselie gehakt
3 el bieslook fijn gesneden
1 teentje knoflook
1/2 rode ui fijngehakt
100 gr gerookte ham coburger of ardenner
zout
peper
Bereidingswijze van het recept
Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Snijd de schone aardappels kruislings in.
Leg daarop een klontje boter en pak ze in, in aluminiumfolie.
Laat de aardappels in 45 minuten door en door gaar worden.
Roer de yogurt los met de peterselie, knoflook, ui en de bieslook en breng op smaak met peper en zout.
Bak de ham in een droge koekenpan zodat het knapperig is, leg vervolgens op keukenpapier.
Haal de aardappels uit de folie en leg ze op een bordje.
Maak boven bij de insnijding wat kruim los en schep daarin een volle lepel kruidenyoghurt.
Bestrooi met de verkruimelde ham.