Recept: Broodje warm vlees
Recept informatie
Bereidingstijd:
15 minutenAantal personen:
2Ingrediënten
2 eetlepels boter
1 gesnipperde ui
250 g gegaarde wijnzuurkool
150 g gebraden fricandeau in plakjes
2 piramidebroodjes met pompoenpitten
50 ml water
1/2 eetlepel honing
1 eetlepel mosterd
2 augurken
1 gesnipperde ui
250 g gegaarde wijnzuurkool
150 g gebraden fricandeau in plakjes
2 piramidebroodjes met pompoenpitten
50 ml water
1/2 eetlepel honing
1 eetlepel mosterd
2 augurken
Bereidingswijze van het recept
Ideaal voor als je weinig tijd hebt, deze Hollandse klassieker in een modern jasje staat in een kwartiertje op tafel.
Verhit 1 eetlepel boter in een pan en fruit 1 gesnipperde ui.
Schep er 250 g gegaarde wijnzuurkool uit een zakje door en stoof de zuurkool afgedekt in 10 minuten zachtjes gaar.
Verhit in een koekenpan ook 1 eetlepel boter en bak 150 g gebraden fricandeau in plakjes (vleeswaar) snel om en om bruin.
Snijd 2 piramidebroodjes met pompoenpitten open en leg de helften naast elkaar op 2 borden.
Schep de zuurkool op de broodjes en leg de plakjes gebakken vlees erop.
Roer 50 ml water met 1/2 eetlepel honing en 1 eetlepel mosterd door het bakvet van het vlees en schep de jus over het vlees.
Garneer met 2 augurken in plakjes.