Recept: Broodje warm vlees

Recept informatie

Bereidingstijd:
15 minuten
Aantal personen:
2

Ingrediënten

2 eetlepels boter
1 gesnipperde ui
250 g gegaarde wijnzuurkool
150 g gebraden fricandeau in plakjes
2 piramidebroodjes met pompoenpitten
50 ml water
1/2 eetlepel honing
1 eetlepel mosterd
2 augurken

Bereidingswijze van het recept

  1. Ideaal voor als je weinig tijd hebt, deze Hollandse klassieker in een modern jasje staat in een kwartiertje op tafel.

  2. Verhit 1 eetlepel boter in een pan en fruit 1 gesnipperde ui.

  3. Schep er 250 g gegaarde wijnzuurkool uit een zakje door en stoof de zuurkool afgedekt in 10 minuten zachtjes gaar.

  4. Verhit in een koekenpan ook 1 eetlepel boter en bak 150 g gebraden fricandeau in plakjes (vleeswaar) snel om en om bruin.

  5. Snijd 2 piramidebroodjes met pompoenpitten open en leg de helften naast elkaar op 2 borden.

  6. Schep de zuurkool op de broodjes en leg de plakjes gebakken vlees erop.

  7. Roer 50 ml water met 1/2 eetlepel honing en 1 eetlepel mosterd door het bakvet van het vlees en schep de jus over het vlees.

  8. Garneer met 2 augurken in plakjes.