Recept: Witte Chocolademousse met Sinaasappellikeur

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten wachttijd 120 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

100 gr witte chocolade
2 el Heet water
1 1/2 dl room
1 eiwit
1/2 kopje koffie
1 appel
2 el sinaasappellikeur

Bereidingswijze van het recept

  1. Doe de chocolade met het water in een kom.

  2. Hang deze boven een pan met zacht kokend water en laat de chocolade smelten au bain Marie.

  3. Laat de chocolade iets afkoelen.

  4. klop de room stijf en klop ook het eiwit in stijve pieken.

  5. Roer de chocolade door de room en spatel daarna het eiwit erdoor.

  6. Laat dit 2 uur opstijven.

  7. Vermeng de koffie met de likeur en laat het iets in koken.

  8. Maak partjes van de appel en garneer deze bij de mousse.

  9. Serveer de mousse op bordjes met de likeur en de koffie.