Recept: Witte chocolademousse

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten wachttijd 120 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 blaadje gelatine
60 gr witte chocolade
1 el. Heet water
2 eidooiers
25 gr suiker
2 eiwitten

Bereidingswijze van het recept

  1. Week de gelatine 5 min in koud water.

  2. Hak de chocolade in stukjes en smelt dit au bain Marie, zonder te roeren.

  3. Los de goed uitgeknepen gelatine in heet water op en roer dit door de gesmolten chocolade.

  4. Klop de eidooiers met de suiker tot een dikke witte creme en roer deze door de chocolade en laat afkoelen tot de creme lauw is.

  5. Klop de eiwitten heel stijf en spatel dit door de chocolade creme en laat deze in de koelkast 2 uur opstijven.

  6. Maak op een bordje een cirkel van plakjes kiwi en leg daarop 2 bolletjes mousse met een warme eetlepel en garneer met een waaier van kiwi en een toefje slagroom.