Recept: Tostadas

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 eieren
1/2 stokbrood
olijfolie
4 kaneelstokjes
kaneelpoeder
5 gr vanillesuiker
1/2 liter melk
de schil van een 1/4 citroen
3 grote eetlepels gecondenseerde melk
een beetje anijslikeur
1el suiker per snee brood

Bereidingswijze van het recept

  1. Snijd het stokbrood in schuine, dikke sneden van 2 cm dik.

  2. Breng de melk met de kaneelstokjes, suiker, citroenschil, vanillesuiker en gecondenseerde melk aan de kook.

  3. Als de melk aan de kook is, van het vuur halen en gedurende 5 minuten af laten koelen.

  4. De sneden brood in een grote platte schaal leggen en de melk erover gieten.

  5. Klop de eieren en verwarm in een pan de olijfolie.

  6. Haal de sneden brood door de geklopte eieren en bak ze om en om in de olijfolie goudbruin.

  7. Leg de sneden op een platte schaal en besmeer ze met een beetje gecondenseerde melk.

  8. Bestrooi ze daarna met kaneelpoeder een paar druppeltjes anijslikeur per sneetje naar smaak toevoegen.