Recept: Stoofpeertjes met mascarpone

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten wachttijd 30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

4 stoofpeertjes
125 gr bruine suiker
250 ml rode wijn
200 gr mascarpone
kaneel

Bereidingswijze van het recept

  1. Schil de peren maar laat het steeltje eraan zitten.

  2. Doe de wijn met de suiker en de kaneel in een pan en laat aan de kook komen.

  3. Leg daarin de peren en laat deze 30 minuten gaar stoven.

  4. Neem de peren uit de pan en laat ze afkoelen.

  5. Snij ze doormidden ook het steeltje en haal met een aardappelboortje het klokhuis eruit.

  6. Laat het kooksap tot de helft inkoken.

  7. Roer de mascarpone los met citroenschilletjes.

  8. Vul de perenhelften met mascarpone mengsel en druk ze tegen elkaar.

  9. Garneer het bord met ingekookt sap, zet daarop een gevuld peertje en strooi wat gebakken amandelschaafsel erop.