Recept: Stoofpeertjes met mascarpone
Recept informatie
Bereidingstijd:
25 minuten wachttijd 30 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
4 stoofpeertjes
125 gr bruine suiker
250 ml rode wijn
200 gr mascarpone
kaneel
125 gr bruine suiker
250 ml rode wijn
200 gr mascarpone
kaneel
Bereidingswijze van het recept
Schil de peren maar laat het steeltje eraan zitten.
Doe de wijn met de suiker en de kaneel in een pan en laat aan de kook komen.
Leg daarin de peren en laat deze 30 minuten gaar stoven.
Neem de peren uit de pan en laat ze afkoelen.
Snij ze doormidden ook het steeltje en haal met een aardappelboortje het klokhuis eruit.
Laat het kooksap tot de helft inkoken.
Roer de mascarpone los met citroenschilletjes.
Vul de perenhelften met mascarpone mengsel en druk ze tegen elkaar.
Garneer het bord met ingekookt sap, zet daarop een gevuld peertje en strooi wat gebakken amandelschaafsel erop.