Recept: Speculaasijs met caramelsaus
Meer recepten in de categorie:
Feestdagen, SinterklaasNagerechten, Koud11
Taarten, Gebak en IJs, IJs
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
1liter roomijs
400 gr speculaasbrokken
voor de saus
500 gr kristalsuiker
50 gr stroop
250 gr slagroom
400 gr speculaasbrokken
voor de saus
500 gr kristalsuiker
50 gr stroop
250 gr slagroom
Bereidingswijze van het recept
Laat het ijs iets zacht worden en meng er 200 gr fijn verkruimelde speculaasbrokken door.
Schep het in schaaltjes met plastic folie en zet het in de vriezer.
Suiker met de stroop en 150 ml water aan de kook brengen en het mengsel lichtbruin laten kleuren.
De slagroom met 250 ml water aan de kook brengen en bij de suikermassa voegen en goed doorroeren.
Serveer het ijs op een plat bordje, kruimel de speculaarbrokken er rond en serveer er wat caramelsaus bij.