Recept: Roomsoesjes met chocolade ijs

Meer recepten in de categorie:

Nagerechten, Koud
Feestdagen, Pasen16

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten wachttijd 35 minuten
Aantal personen:
4-6

Ingrediënten

2 dl water
85 gr boter
100 gr bloem
3 eieren
mespuntje zout
1/2 liter chocolade ijs
1/4 liter slagroom

Bereidingswijze van het recept

  1. Breng water met de boter en zout aan de kook en voeg in een keer de bloem toe.

  2. Roer met een houten lepel tot het deeg als een bal van de bodem loslaat.

  3. Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen en roer 1 voor 1 de eieren erdoor.

  4. Klop het deeg goed door elkaar tot het glanzend en goed samenhangend is.

  5. Spuit met een spuitzak met glad mondstuk kleine hoeveelheden van 2x2 cm op een beboterde bakplaat.

  6. Bak de soesjes bruin in een voor verwarmde oven van 200 graden C in 20 minuten.

  7. Laat ze 10 minuten afkoelen in de oven om inzakken te voorkomen.

  8. Laat ze verder afkoelen en vul ze met slagroom en bestrooi met poedersuiker.

  9. Leg op elk bordje een bolletje ijs met 3 roomsoesjes en bestrooi royaal met poedersuiker