Recept: Karamel appeltjes

Meer recepten in de categorie:

Feestdagen, Pasen
Nagerechten, Warm11

Recept informatie

Bereidingstijd:
45 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

125 gr bloem
2 el citroenrasp
90 gr Koude boter
60 gr Bruine suiker
5 appels
1 el stroop
Slagroom
advocaat

Bereidingswijze van het recept

  1. Meng in een grote kom de bloem citroenrasp en snufje zout en kneed er met de vingertoppen 60 gr boter doorheen zodat er grove kruimels ontstaan roer de suiker erdoor en zet 20 min in de vriezer.

  2. Schil de appels en snijd de appels in stukjes, smelt de rest van de boter in de pan en roer de appels erdoor bak ze 10 min en verwarm ze nog 5 min met deksel op de pan en voeg de siroop toe houd de appels warm .

  3. Bak het kruimeldeeg in de koekenpan in 5 min goudbruin ,zonder te roeren.

  4. Schep de appels in schaaltjes en bestrooi met de kruimels en schenk er wat lobbige slagroom met advocaat over.

  5. Serveer direct.