Recept: Gepofte gevulde appels met vanillesaus

Meer recepten in de categorie:

Nagerechten, Warm

Recept informatie

Bereidingstijd:
45 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

4 stevige appels
1 el Bruine suiker
20 gr Boter
4 el Kersen zonder pit uit potje
Voor de saus
400 ml Melk
2 zakjes vanillesuiker
4 ei dooiers
120 gr Poedersuiker
2 tl Vanille extract

Bereidingswijze van het recept

  1. Steek met appelboor het klokhuis uit de appel en leg op een vel aluminiumfolie en vul met de kersen en de bruine suiker leg bovenop klontje boter.

  2. Vouw de aluminumfolie dicht.

  3. Plaats de appels op een bakplaat in de oven 25 min op 180 graden C.

  4. Breng voor de saus de melk met van.

  5. suiker aan de kook en klop de eidooiers met de poedersuiker schuimig.

  6. Giet al kloppend een scheut warme melk bij het mengsel.

  7. Giet het daarna onder voortdurend kloppen bij de warme melk.

  8. Laat het even doorkoken tot een saus en voeg dan de vanille extract er door.

  9. Verwijder de appels uit de folie en leg op een bordje en schep er de saus over en ganeer met wat kersen.