Recept: Crepes Suzette met mandarijnenboter
Recept informatie
Bereidingstijd:
25 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
Voor de mandarijnenboter
100 gr boter
1 mandarijn
50 gr suiker
Voor de flensjes
50 gr bloem
2 eieren
2 1/2 dl melk
1 mandarijn
zout
3 el likeur Cointreau Grand Marnier Cognac Kirsch
100 gr boter
1 mandarijn
50 gr suiker
Voor de flensjes
50 gr bloem
2 eieren
2 1/2 dl melk
1 mandarijn
zout
3 el likeur Cointreau Grand Marnier Cognac Kirsch
Bereidingswijze van het recept
Voor de mandarijnenboter, rasp de schil van de mandarijn, meng dit met de boter en de suiker goed door elkaar tot er een egale mandarijnenboter ontstaat.
Voor de flensjes, maak een beslag van de bloem, eieren, melk, zout en het sap van de mandarijn en bak hiervan 12 flensjes.
Bestrijk de flensjes met de mandarijnenboter en vouw ze in vieren, leg ze vervolgens in een pan met gesmolten boter op matig vuur.
Schenk er de likeur overheen en steek deze aan.
Brandend opdienen.