Recept: Appel dessert

Meer recepten in de categorie:

Nagerechten, Warm

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

3 goudrenetten
3 el suiker
50 gr Boter
Kaneel
Geschaafde amandelen
1 vanille stokje
250 ml Vanillevla
125 ml Slagroom

Bereidingswijze van het recept

  1. Schil de appels en steek met een appel boor het klokhuis eruit.

  2. Snijd de appel in schijven van 1 cm.

  3. Doe de boter in de pan en zodra deze gesmolten is de appel erbij en strooi er de suiker en kaneel erover, laat dit in 10 min karameliseren.

  4. Voor de saus, doe in een kom de slagroom en de vanillevla met de merg uit het vanillestokje en klop dit met de mixer tot een saus.

  5. Leg op een plat bordje 3 schijven appel en schep er wat saus over en garneer met de geschaafde amandelen.