Recept: Zwitserse Knoflooksoep
Recept informatie
Bereidingstijd:
45 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
2 bouillon blokjes
6 tenen knoflook
2 el olijfolie
2 eieren
2 el tijm
1 laurierblad
Zout
peper
1 l iter water
75 gr Gruyere kaas
6 tenen knoflook
2 el olijfolie
2 eieren
2 el tijm
1 laurierblad
Zout
peper
1 l iter water
75 gr Gruyere kaas
Bereidingswijze van het recept
Olie verhitten in soeppan en de fijne knoflook glazig aanfruiten.
Voeg de laurier en 1 el fijn gesneden tijm het water en de bouillonblokjes toe.
Laat dit 30 minuten koken.
Klop de eieren los en voeg er 6 el bouillon bij, de eieren laten wennen aan de warmte.
Voeg dit mengsel roerende aan de hete bouillon toe en laat de soep niet meer koken.
Serveer met dille olie en gehakte tijm.
Serveer de kaas er apart bij.