Recept: Zwitserse Knoflooksoep

Meer recepten in de categorie:

Soepen, met zuivel
Voorgerechten, Warm18

Recept informatie

Bereidingstijd:
45 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 bouillon blokjes
6 tenen knoflook
2 el olijfolie
2 eieren
2 el tijm
1 laurierblad
Zout
peper
1 l iter water
75 gr Gruyere kaas

Bereidingswijze van het recept

  1. Olie verhitten in soeppan en de fijne knoflook glazig aanfruiten.

  2. Voeg de laurier en 1 el fijn gesneden tijm het water en de bouillonblokjes toe.

  3. Laat dit 30 minuten koken.

  4. Klop de eieren los en voeg er 6 el bouillon bij, de eieren laten wennen aan de warmte.

  5. Voeg dit mengsel roerende aan de hete bouillon toe en laat de soep niet meer koken.

  6. Serveer met dille olie en gehakte tijm.

  7. Serveer de kaas er apart bij.