Recept: Zalmtartaar met citroenroom

Meer recepten in de categorie:

Voorgerechten, Koud

Recept informatie

Bereidingstijd:
15 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

200 gr gerookte zalm
200 gr verse zalm
1/2 limoen
1 el grove mosterd
1/2 el honing
3 el olijfolie
4 tomaatjes
125 gr creme fraiche
1/2 tl kerry poeder
1 citroen
1 bos dille
1 el kappertjes

Bereidingswijze van het recept

  1. Gerookte zalm fijn snijden en de verse zalm tot een tartaar hakken of fijn malen in een keukenmachine niet pureren.

  2. Verse en gerookte zalm mengen met fijn gesneden dille en kappertjes.

  3. Maak een dressing van 1 el limoensap, de honing, mosterd en de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

  4. Schep de dressing door de zalmtartaar en zet in de koeling tot gebruik.

  5. Maak de creme fraiche aan met 1 el citroensap, de kerrie en breng op smaak.

  6. Schik op het midden van een bord de zalmtartaar en garneer met de reepjes gepelde tomaat en plakje citroen en schenk er wat citroenroom naast.