Recept: Vietnamese noedelsoep
Recept informatie
Bereidingstijd:
25 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
8 dunne lente uitjes
1 kippenbouillontablet
50 gr rijstnoedels
100 gr gerookte kip
1 rode peper
Verse koriander
1/2 el bruine suiker
1/2 limoen
1 kippenbouillontablet
50 gr rijstnoedels
100 gr gerookte kip
1 rode peper
Verse koriander
1/2 el bruine suiker
1/2 limoen
Bereidingswijze van het recept
Snij 6 lente uitjes in stukjes van 2 cm in ringetjes.
Breng water aan de kook met bouillon en kook de lente uitjes 4 minuten beetgaar en schep ze uit de pan.
Kook vervolgens de noedels en schep ze uit de pan bij de uitjes.
Snijd de rest van de uitjes in dunne ringetjes en de kipfilet in dunne plakjes.
Voeg de gesneden koriander en de peperringetjes toe aan de bouillon en breng op smaak met de suiker en het sap van de limoen.
Leg de pijpjes ui, de kip en de noedels in een soepkom en schenk er de hete bouillon op.
Garneer met lenteuites en blaadje koriander.