Recept: Uiensoep met stokbroodje en kaas
Recept informatie
Bereidingstijd:
25 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
400 gr Uien
1 Teentje knoflook
3 el margarine
1/2 dl droge witte wijn
1 Vleesbouillontablet
zout
peper
Scheutje vieux cognac
Voor de garnering
4 sneetjes stokbrood
100 gr geraspte kaas
Kruidenboter
1 Teentje knoflook
3 el margarine
1/2 dl droge witte wijn
1 Vleesbouillontablet
zout
peper
Scheutje vieux cognac
Voor de garnering
4 sneetjes stokbrood
100 gr geraspte kaas
Kruidenboter
Bereidingswijze van het recept
Maak 3/4 liter bouillon van een tablet.
Halveer de uien en snij de helften in dunne ringetjes.
Bak de uien bruin in de margarine en voeg de fijngesneden knoflook toe.
Voeg de bouillon en wijn toe en breng op smaak met peper en zout.
Net voor het opdienen de vieux toevoegen.
Voor de garnering, besmeer het stokbrood met de kruidenboter en bestrooi met de kaas.
Zet het 4 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden C.