Recept: Kip met kersen in croissantdeeg

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

400 gr kipfilet
1 pot kersen zonder pit (350 gr netto)
1 bekertje zure room
1 theel sambal oelek
1 teen knoflook
1 blikje croissantdeeg ( 230 gr)
3 bolletjes gember
2 eetlepel olie
1/2 zakje kerriesaus
3 theel kappertjes
zout
peper
150 gr geraspte belegen kaas

Bereidingswijze van het recept

  1. Kip en gember in stukjes snijden, kersen laten uitlekken.

  2. Kip 5 minuten in olie braden.

  3. Toevoegenkersen, zure room, kerriesauspoeder, sambal, kappertjes, gember, knoflook, zout en peper.

  4. Oven voorverwarmen op 200 graden.

  5. Croissantdeeg in driehoeken verdelen en de ovenschotel met deeg bekleden.

  6. De punten van de driehoeken naar het midden laten wijzen.

  7. Kip-kersenmengsel over het deeg verdelen en het overhangende deel eroverheen dekken.

  8. Kaas erover en ongeveer 20 minuten in de oven.

  9. Overheerlijk met een frisse salade