Recept: Pittige tomatensoep met kaasstengels
Recept informatie
Bereidingstijd:
30 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
50 gr boter
1 ui
1 teentje knoflook
1 klein Blikje tomatenpuree
100 gr spekblokjes
1 el bloem
1 tl Chilipoeder
1 liter bouillon
4 tomaten
1/2 paprika
fijngesneden koriander
1 ui
1 teentje knoflook
1 klein Blikje tomatenpuree
100 gr spekblokjes
1 el bloem
1 tl Chilipoeder
1 liter bouillon
4 tomaten
1/2 paprika
fijngesneden koriander
Bereidingswijze van het recept
Bak de spekblokjes in een soeppan voeg de fijngesneden ui en de knoflook toe en laat dit in het spekvet smoren, voeg de boter en de tomatenpuree en chilipoeder toe en laat even mee smoren voeg de bloem toe en laat dit gaar worden.
Voeg beetje bij beetje de bouillon toe goed roeren en 5 min door laten koken.
De gepelde tomaten en de paprika zonder zaadlijsten in blokjes snijden en voeg dit bij de soep en laat dit nog een paar min mee warmen.
Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de koriander fijn en voeg voor het serveren toe aan de soep.
Serveer met kaasstengels.