Recept: Drooggebakken zalm met prei, tauge en courgette

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

4 zalmfilets van 140 gram
2 grote preien, in dunne ringetjes gesneden
1 courgette, in dunne reepjes gesneden
100 gram verse tauge
2 sjalotjes, in ringetjes gesneden
2 eetlepels japanse sojasaus
3 eetlepels kippenbouillon
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels vers gehakte koriander
200 gram gemengde slasoorten
tomaatstukjes
komkommer
6 eetlepels dieetdressing ( sladressing yoghurt)
peper
zout

Bereidingswijze van het recept

  1. Snijd eerste de groenten zoals beschreven bij de ingredienten.

  2. Verhit een tefalpan met 2 eetlepels olijfolie.

  3. Als de olie begint te walmen, de sjalotjes om en om goudbruin bakken zonder ze te verbranden.

  4. Nu de prei, tauge en courgette toevoegen en op hoog vuur rondom roerbakken.

  5. Afblussen met de sojasaus en de bouillon en even laten doorkoken.

  6. Nu de koriander er aan toevoegen.

  7. Op smaak brengen met peper en zout en het geheel warm houden tot gebruik.

  8. De tefalpan weer verhitten met de overige 2 lepels olijfolie en de met peper en zout bestrooide zalmfilets hierin om en om goudbruin, maar niet door en door gaar bakken.

  9. Als de zalm te lang wordt gebakken wordt hij droog.

  10. Laat de zalm nu uitlekken op keukenpapier.

  11. De sla, vermengen met stukjes tomaat en komkommer en de dressing.

  12. De groenten op voorverwarmde borden scheppen en hierop de zalmfilet plaatsen.

  13. Serveer de salade hier apart bij.