Recept: Gebonden creme soep met witlof
Recept informatie
Bereidingstijd:
30 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
1/2 liter bouillon
1 plak rauwe ham
1 plak buikspek
20 gr boter
40 gr bloem
150 gr witlof
1 ui
1 eidooier
1/2 dl room
nootmuskaat
peterselie
1 plak rauwe ham
1 plak buikspek
20 gr boter
40 gr bloem
150 gr witlof
1 ui
1 eidooier
1/2 dl room
nootmuskaat
peterselie
Bereidingswijze van het recept
Maak de witlof schoon en snijd deze op 4 cm dikte.
Neem een soeppan en zet op het vuur met de gesneden spekjes tot het vet gaat smelten niet bruin laten worden.
Voeg de boter, witlof en gehakte uitjes toe, en laat deze even smoren.
Voeg de bloem toe en laat deze gaar worden.
En voeg dan de bouillon in kleine hoeveelheden toe tot er een gladde soep ontstaat.
Op zacht vuur 20 minuten laten sudderen.
Voeg de gesneden ham toe, haal de pan van het vuur en voeg de liaison losgeklopte eidooier met room toe.
Voeg als laatst de nootmuskaat en peterselie toe.