Recept: Lamssteak met bosui en appelstroopjus

Meer recepten in de categorie:

Hoofdgerechten, Vlees

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 zak halve krieltjes met schil van 450 gr
zout
1 bos worteltjes, geschrapt en in schuine stukjes van 3 cm
2 1/2 el Bakken en Braden vloeibaar
4 lamssteaks
versgemalen peper
4 bosuitjes in schuine stukjes van 1 cm
1/2 dl rode port
1 el appelstroop

Bereidingswijze van het recept

  1. Kook de krieltjes in water met zout gaar.

  2. Kook de worteltjes in water met zout beetgaar.

  3. Verhit intussen het vloeibare bakvet.

  4. Bestrooi het vlees met peper en zout naar smaak en bak het 3 minuten per kant op een hoog vuur.

  5. Bak de bosuitjes mee.

  6. Neem het vlees en de bosui uit de pan en houd ze onder aluminiumfolie warm.

  7. Schenk voorzichtig de port en 2 dl heet water in de pan, breng aan de kook en roer de aanbaksels los.

  8. Roer met een garde de stroop erdoor en leg de lamssteaks nog 1 minuut in de saus.

  9. Neem ze uit de pan, leg ze op een schaal en verdeel de bosuitjes erover.

  10. Serveer ze met de saus, de krieltjes en de worteltjes.