Recept: Rozijnenscones met zonnebloempitten

Meer recepten in de categorie:

Dieet en Slank, Gebak

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
11

Ingrediënten

230 g zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
2 el zachte zonnebloemmargarine
2 el lichtbruine basterdsuiker
50 g rozijnen
2 el zonnebloempitten
150 g yoghurt
2 tot 3 el magere melk

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 230 graden.

  2. Zeef het meel en het bakpoeder en wrijf de margarine er gelijkmatig door.

  3. Roer de suiker, de rozijnen en 1 el zonnebloempitten erdoor.

  4. Voeg de yoghurt en zo veel melk toe om een vrij zacht, niet-plakkerig deeg te krijgen.

  5. Rol het deeg op een met een bloem bestoven oppervlak uit tot een lap van 2 cm dik.

  6. Steek er met een vormpje rondjes uit en leg die op de bakplaat.

  7. Bestrijk de vormpjes met melk, bestrooi ze met 1 el zonnebloempitten en bak de scones 10 tot 12 minuten, tot ze goed gerezen en goudbruin zijn.

  8. Laat ze op een rooster afkoelen.