Recept: Kip en aardappeltjes in schil uit de oven
Recept informatie
Bereidingstijd:
30 minuten wachttijd 90 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
1 hele kip in braadzak
500 gr vrij vastkokende aardappelen met gele schil
500 gr vrij vastkokende aardappelen met rode schil
zeezout grof
2 el olijfolie traditioneel
versgemalen peper
1 schaal appelcompote van 400 gr
500 gr vrij vastkokende aardappelen met gele schil
500 gr vrij vastkokende aardappelen met rode schil
zeezout grof
2 el olijfolie traditioneel
versgemalen peper
1 schaal appelcompote van 400 gr
Bereidingswijze van het recept
Leg de kip in braadzak op een met een bakmatje beklede braadslede.
Braad hem in een voorverwarmde oven van 180 graden C in 90 minuten gaar.
Boen de aardappelen schoon en snijd ze in niet te kleine stukken.
Kook ze 7 minuten in water met zout.
Giet ze af, laat ze uitdampen en schep er de olie en peper door.
Verdeel ze 25 minuten voor het einde van de bereidingstijd rond de kip in braadzak en bestrooi ze met zout naar smaak.
Schuif de braadslede weer in de oven en bak de aardappeltjes samen met de kip bruin en gaar.
Schep de aardappeltjes halverwege de bereidingstijd een keer om.
Knip de braadzak open leg de kip op een schaal.
Serveer met de aardappelen en de appelcompote.
Lekker met roergebakken spinazie met knoflook.